Sre. maj 29th, 2024

O nama

Radio „CITY Ub“ sa radom je počeo 10. avgusta 2001. godine, na frekvenciji 106,8 MHz. Muzika koja se tada emitovala bila je isključivo zabavna, kao i strani hitovi, a tako je ostalo i do danas.

Prva emisija bila je posvećena sportskim dešavanjima pod nazivom “Opet sam pao”, koju je vodio i uređivao Dejan Martić – Kele. Odmah zatim kreću zabavne emisije, za koje je bio zadužen, nezvanično prvi glas Uba, Zoran Živanović – Živanši.

Svake nedelje birao se hit nedelje koji je vodila Milica Banović. Nakon dve godine uspešnog rada Radio „CITY” počinje sa emitovanjem informativnog programa pod nazivom „Dobro jutro, Tamnavo“, koju je uređivao i vodio Boban Stojković. Zatim kreću emisije sa tada tek aktuelnim SMS porukama za koje je opet bio zadužen već pomenuti Zoran Živanović.

Radio je od samog početka često nagrađivao svoje slušaoce u nagradnim igrama, a jedna od najpoznatijih je „Velika novogodišnja nagradna igra”, u kojoj su slušaocima deljeni pokloni i to svakog 30. decembra (pred Novu godinu).

Kako bi uvek bio u trendu radio „CITY” uvek se trudio da prati sve tehničke novine za koje su bili zaduženi direktor i vlasnik Dragan Belajac, poznatiji kao Džagi i tonac Igor Stefanović – Igi. Tako su se 2003. godine svima koji su imali digitalne radio prijemnike umesto frekvencije 106,8 brojke pretvorile u slova sa natpisom „Slušate radio CITY“, a to čudo tehnike zvalo se RDS. Tada smo shvatili koliko ljudi vole inovacije i nastavili sa danonoćnim eksperimentisanjem kako bi omogućili slušanje radija putem interneta.

Trud se isplatio 2006. godine kada među prvima u Srbiji krećemo emitovanje internet radija poznatiji kao Striming, za koji je „glavni krivac” bio Igor Stefanović. Tada smo shvatili da nam je FM prostor postao tesan i bilo je potrebno proširenje na UHF, jednostavno rečeno bila nam je potrebna televizija.

Realizacija

Prošlo je mnogo neprespavanih noći kako bi se pojavili prvi znaci TV „CITY”, tačnije 16. juna 2006. godine na 44 kanalu počeo je oscilira mali TV predajnik kojeg je sagradio Dragan Belajac – Džagi.

Na programu su tada emitovani spotovi domaće zabavne muzike. Prvih mesec dana eksperimentalnog programa iskorišćeni su za učenje montaže, snimanja i opremanje TV studija. Čast da se prvi pojavi na kanalu TV „CITY” imao je Dejan Martić – Kele iz studija „CITY” radija, gde je izvlačio igračke parove za memorijalni turnir „Dušan Matić – Kareli”.

Studio

Prva informativna emisija emitovana je 10. decembra 2006. godine. Pod imenom „Ubski nedeljnik“, koji je vodila Sanja Kuzmanović. Kako je popularnost TV rasla, krenule su i nove emisije „Sportski vikend“, urednik i voditelj Dejan Martić – Kele, koja se bavila isključivo lokalnim sportom i njegovim snimcima.

Predajnik

Odmah zatim sledi emisija „Smokvice“, urednik i voditelj Snežana Vićentić i glavni kamerman Nikola Simić, koja se bavila najmlađim Ubljanima iz predškolske ustanove UB.

Tada je bilo jasno da nedostaje malo zabave i smeha na malim ekranima i na scenu stupaju Nataša Vujić i Dijana Mlađenović sa emisijom „Iz našeg ugla“, koja se bavila raznim zanimljivim temama iz svakodnevnog života.

Kako bi popunili ostatak programa sklopljeni su mnogi ugovori sa poznatim TV produkcijama iz naše zemlje. Na taj način TV „CITY” dosta se razlikovala od ostalih lokalnih TV, koje su, iako sa većim budžetom u svom programu, imali samo spotove i lokalne vesti.

Godine 2008. tačnije 18. avgusta radio „CITY” dobija dozvolu za emitovanje radio programa od strane RRA na frekvenciji 92,7 MHz, ali, takođe, od strane RRA opština Ub ne dobija TV kanal za emitovanje TV programa, tako da TV „ CITY” ostaje da emituje svoj program samo putem kabla i interneta.

Najveći projekat koji je do sada produkcija RTV „CITY” uradila, pored novogodišnjih programa, svakako je živi prenos osvećenja ubskog hrama Hrista Spasitelja, koji je rađen sa 8 kamera i koji se mogao pratiti putem interneta.

Danas, RTV City pored iskustva poseduje tehniku poslednje generacije za digitalnu obradu slike i tona, reportažna kola za „žive“ prenose događaja, među kojima su kako muzički događaji tako i sportska dešavanja u našem gradu ali i okolini.

Informativa, servisne vesti, lokalne teme ali i priče naših sugrađana, upravo su ono što naša publika svake nedelje može pogledati u „Ubskoj hronici“, našoj centralnoj emisiji.

Svoj doprinos razvoju lokalne zajednice dajemo i kroz podršku humanitarnim akcijama i kampanjama koje podižu svest naših sugrađana o problemima koje treba zajedno da rešavamo i pružimo pomoć onima kojima je najpotrebnija. Kultura, sport i manifestacije po kojima je Ub poznat, važan su deo našeg programa.

Dugogodišnjim vrednim radom i inovacijama koje smo uvodili u program, težimo da naše sugrađane blagovremeno obavestimo o svemu što se dešava u našem malom gradu.

Bili smo svedoci razvoja naše opštine a zajedno sa tim rasli su i naši potencijali. Težićemo da iz dana u dan budemo bolji a sve u želji da prave i tačne informacije pronađu put do naših vernih gledalaca.

Trudimo se da uvek budemo tačni i prvi na licu mesta a o našem radu govore i brojna priznanja koje smo dobili od organizacija i pojedinaca.


Naš program možete pratiti i preko kablovskih operatera:

  •  Supernova kanal 648,
  • MTS IPTV kanal 583,
  • Pošta NET KDS kanal 23.

Vaš „CITY TEAM”

Radio televizija CITY, Ub