Sub. jul 13th, 2024

Želite da budete supercica? Trenirajte atletiku

Naše dame na Evropskom prvenstvu u atletici pokazale su se više nego dobro. Tatjana Jelača (24) je osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja, a i vice-šampionka Evrope u skoku u dalj, Ivana Španović (24), dobila je srebro u ovoj disciplini. Sportske uspehe prati neizostavno odlična forma, pa sa pravom ove sportiskinje nazivamo super devojkama.

Njih dve imaju samo 24 godine, a na ovom Evropskom prvenstvu u atletici uspele su da se „uspnu“ čak do srebra. Tatjana Jelača je, bacivši koplje 64,21 metar, postavila novi nacionalni rekord. Ipak, od zlata ju je delilo 20 centimetara – Čehinja Barbara Špotakova bacila je koplje 64,41 metar.

Tatjana Jelača
Foto / Instagram

 

Ivani je zlato izmaklo samo za 4 centimetra, ali ona kaže da ne žali za njim i da joj i srebro mnogo znači. Francuskinja Elojza Lezur je pokupila zlato skočivši 6,85 metara.

Ivana Španović
Foto / Instagram

Uživala sam u takmičenju, nadmetala sam se i borila sa najboljima. I nije mi krivo što sam izgubila od Lezurove, jer je ona trenutno jedna od najboljih skakačica na svetu – rekla je Ivana.

Njih dve su kupile srca skoro svih muškaraca koji su gledali Evropsko prvenstvo u atletici. Bar svih srpskih muškaraca. Godine i godine vrednog rada i treninga ocrtavaju se na telima ovih fantastičnih sportistkinja. Ljubav prema sportu i dobar izgled očigledno idu zajedno.

Vitka Ivana je za nijansu popularnija među muškarcima. Svaki njen mišić je zategnut taman onoliko koliko treba i koliko jednoj ženi priliči. A može se pohvaliti i trbušnjacima kakve mnoge žene žele. Uvek pozitivna i nasmejana, Ivana nikog ne ostavlja ravnodušnim. Kad ona skače, mnoga srca poskaču zbog nje. Prvu medalju na svetskom prvenstvu Ivana je osvojila 2007. godine u konkurenciji kadeta, kada osvaja srebro, dok je 2008. pobedila na svetskom prvenstvu za juniore. Od tada ređa samo uspehe.

Ivana Španović
Foto / Instagram

 Tatjana Jelača je prvi zapaženiji uspeh imala 2008. godina na svetskom prvenstvu za juniore, gde je osvojila bronzu. Zatim je 2013. na Mediteranskim igrama osvojila srebro i iste godine postavila nacionalni rekord Srbije u bacanju koplja. Spretna, okretna, snažna i odlučna, i ona je uspela da uzdrma muška srca.

Tatjana Jelača
Foto / Instagram

Ivana i Tatjana su dokaz da se uporan rad definitivno isplati i da se tajna dobrog izgleda krije u fizičkoj aktivnosti.

 

Autor / Vladimir Tanacković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *